Betraktelser från en blivande journalistjävel, del I

Många har haft intressanta (oftast positiva) kommentarer till mitt val av program och blivande yrke. Brorsan satte dock ord på det som alla tänkte, men inte riktigt vågade påpeka: - Men är inte alla lite arga på journalister, i allmänhet liksom...? Så är det säkert.

Jag ska alltså bli en journalistjävel.


Resultat av googlande på "journalist", från emilsonkommunikation.wordpress.com.

Jag har varit exalterad över detta sedan jag blev intagen på programmet Journalistik, Människa & Miljö (journalistik med naturinriktning) på Södertörns Högskola. Idag, dag 2, stod jag i min halvmörka hall och hoppade lite när jag kom hem. Tok-glad över den här utbildningen! Anledningen var kvällens föreläsning (den första riktiga dessutom) om intervjuteknik med en polotröje-kille vid namn Björn Häger. Något av en legend inom journalistiken; jobbat på Ekot, tv4 och författare till tegelstenen Reporter. 18- 20 är inte en jättetacksam föreläsningstid, men den var totalt gäspfri. 120 journalistnollor satt som i trans, fullt fokuserade.

Om journalism är en religion, så är Björn Häger vår Gud. Och jag har blivit frälst.

Halleluja och Amen på den!

xx
H

COMEBACK

Hej vänner!

Ja, okej då. Jag är tillbaka.

Men vi ska inte ropa "hej" ännu, det kanske bara varar idag. Jag var ju egentligen färdig med att lägga ut obetydliga grejer offentligt (resor räknas inte).

Men så kom en dag. Denna dag. Då jag hade tråkigt.


Sommar 2010 i Grötlingbo <3

Så vi får väl se, jag vill nog vara lite hemlighetsfull ett tag till...

xx

H


RSS 2.0