Ynklig men ändå helt okej

God förmiddag kära vänner.

För många av er har dagen säkert precis börjat. Själv har jag varit uppe sen strax efter åtta. Anledningen stavas TENTAPANIK. Jag har gjort instuderingsfrågor, läst, läst och läst lite till. Börjar faktiskt känna mig rätt lugn ändå. Helt okej. Jamenar, vad är det för mening med att stressa upp sig..? (Jeez, kom det där precis från mig?! Ovanligt förnuftigt).

Jag är dock lite ynklig och tycker lite synd om mig själv. Förkylningar brukar inte direkt ha bra tajming, men den här vill verkligen sabba för mig. Jag måste vara fit for fight nästa vecka och orka plugga hela den här helgen!

Lättar dock upp pluggandet med ett socialt liv: ska träffa Fanny idag på stan och senare ikväll vankas det middag hos Ragnhild med vamlingbotjejerna. Imorrn reunion & mysfika med bästaste Anna som jag saknar otroligt mycket!

Där i mellan: tja. Plugg?

Sergels i motljus. Sthlm är bra vackert ibland.

Awesome weekend vs tentapanik. Jag vet vilket jag föredrar...

Helgen gick så jäkla fort. Adrian var på besök, awesome weekend! Vi kom hem mellan 5 och 6 på morgonen. Tre dar i rad. Vi festade, gjorde svenska köttbullar, kollade på film, lekte turister i sthlm, fikade i Gamla Stan, försökte förklara valet, sov halva dagarna och lite annat. Nästa reunion blir hos honom i London!

Babes!! Lina, Em & Adrian i lördags :D

Konstrasten till måndagen var ganska stark. Föreläsningar och verkligehet igen.
Hemstudiedag/ självstudier idag. Jag sitter bokstavligen begravd i ett berg av journalistikböcker och anteckningar. Om sex dar har jag mitt livs första riktiga tenta!! TVÅ tentor på TVÅ dar. Känn på den.

Kan tipsa om lite sköna tunes att plugga till:

Dead End - Johnossi
Blood Bank - Bon Iver
Karma Police - Radiohead
Brooklyn Sun - Salem
Blow Him Back Into My Arms - Moneybrother
Meet a Bear - Britta Persson
Sweat Child ´O Mine - Taken By Trees
Crossfire - Brandon Flowers

Nackdelen med grymma låtar är ju dock att man tappar koncentrationen och börjar sjunga med! Gammal musiknörd som jag är funderar jag gärna ut stämmor och alternativa ackordförjder också.

xx H

Weekend comin up!!

...and its gonna be all in english.

Nästan. För ikväll kommer vår vän Adrian till Sweeeeeden! Den näst galnaste australiensaren jag känner. Den allra galnaste aussie råkar vara hans polare som vi bodde hos i Brisbane. Han har bla åkt off pist i gnistrande snö endast iklädd en ananas som skyddade, ja, hans ädlare delar. Så det här är den näst galnaste. Som bor i London nu, så det är ingen superlång flight.

Vi träffade dessa båda aussies i Prag för... 1,5 år sen. Så en reunion sitter fint! Ska bli jättekul att ses. Det blir galej på lördag och säkert...ja, på fredag också :P

peace,

xx


NÖJD!

Många förknippar höstens ingång med depp och mörker.
Men inte jag tydligen.

Jag är bara så... NÖJD. Glad. Bekymmersfri!


Var bara tvungen att påpeka det. Helt ärligt alltså.

Här är några anledningar till det:

- Jag har fantastiska vänner i den här stan!
- Jag går universums roligaste utbildning!
- På torsdag kommer en av mina favorit- australiensare och hälsar på!
- Helgen kommer bli epic (se förra punkten..)!
- Det vankas höstmys à la dricka te inomhus med film/ god bok!
- Köpenhamns- weekend spikad, i oktober!

Utöver det så är jag bara oförklarligt nöjd.

xx H

Lyckad lördagkväll


Vuxenpoäng och galej

Jisses vad effektiv jag har varit idag. Faktiskt. Tog bussen till Kungens Kurva och köpte tvättkorg, kuddar, örngott, strykjärn OCH dammsugare. Fattar fortfarande inte hur jag lyckades släpa hem allt detta på bussen. Men vuxenpoängen haglade. Min alldeles egna dammsugare liksom. Jeez. Nu sitter jag och läser Massmedier - Press, radio och tv i den digitala tidsåldern. Duktigt, duktigt.  

Igår var det en Fantastisk Fredag med galej. Var föreläsningsfri, så gick med Linnéa & Jens på stan. Mys! Dock lite oroväckande vilka summor jag spenderat sedan jag flyttat till sthlm...allting är ju så förbaskat TILLGÄNGLIGT. Hemma planerar man ett jeansköp i ett halvår. Ungefär. Här är det bara att spatsera in på Weekday. Häpp, så var man två par jeans rikare. Och 800 riksdaler fattigare.

Kvällen ägnades åt Vamlingbo Prästgårds-café reunion! Först middag hos Sofie och sedan öl och klackarna i taket på Debaser. Nya taktiken funkade också: dricker man bara öl så kan det liksom inte gå fel. Fantastiskt!

Det går bra nu, wiowiwowiowwio. Glaaaad idag :D

xx H


tusen språkregler tröttar ut en lite lätt

Baaaaaaaaaaaaaaaaaah.
Varit i skolan från 11 till 18 idag. Lite av ett eldprov. Gått igenom skrivtekniker och tusen språkregler. Ungefär. Helt snurrig! Väl hemma på Röntgenvägen satte jag mig vid datorn och filade på första riktiga inlämningsuppgiften. Ett referat från en föreläsning om "landgrabbing". Tänker inte gå in på det, googla om ni vill. På journalistik sitter vi inte direkt och slöar nej.

Inte riktigt van vid intensiteten. Känner mig såhär ungefär:


xx H


the breeze takes us deeper and further into the heart of a moment that is gone

När allt pluggande kryper för tätt inpå, så flyr jag bort en stund. När verkligheten blir för verklig så vill jag härifrån. Till en annan verklighet. Som nästan känns som en fantasi.  

Till Australien.
Noosa.
April 2010.




Noosa är grått, regntungt och öde. Vi åker varv efter varv runt den lilla stan i danskarnas gröna bil. Ford? Volvo? Whatever. Vi har inga mål och inte eller någon plan. Men det är okej. Man behöver inte ha nån plan alla gånger.
Bara en bris från havet. Och en melodi. Där och då. Med den här låten på bilstereon.

Aaaaaah. Australien!


En söndagkväll i Flempan

Funderar lite på att göra en hyllningslåt à la Oskar Linnros. Sundbyberg. Fast Flemingsberg dåra såklart.

Vi blir aldrig som dom från stan...

Efter att ha bott i Flempan i en vecka kan jag nu konstatera följande:

* Det luktar alltid mat i min korridor.
* Att bo i ett fjortonvåningshus är förvånadsvärt lugnt.
* Södertörns Högskola är superfin och kommer ta väl hand om mej under dessa tre år.
* Journalistik passar mej perfekt!
* Mataffären Pulsen är ganska B men väldigt student-vänlig (dvs billig).
* Tvätt- tiderna tar slut snabbt som rackarn. 
* Närmaste systembolag ligger i Huddinge centrum, 6 min med buss.
* Att bo granne med ett gigantiskt sjukhus (Huddinge/ karolinska sjukhuset) botar alla tänkbara hypokondriker.


Jag bor lääängst upp i bilden, i ett av de lila husen

SH! (bilder från google/ Flemingsbergs hemsida)

Det kommer bli bra det här!

xx H



Nörd.

Efter en intensiv första vecka i skolan, firar jag helgen lite med bakfylla. Eller "fira" är att ta i. Blykepsen är tung idag. Trevligt var det i alla fall, vinade med Fanny och hennes vänner och vinglade runt lite på Stureplan igår.

Annars har jag varit väldigt nördig. Ville verkligen få en bra start på utbildningen. Multijournalister blir vi, och ska kunna fotografera också. Plöjde 140 sidor bildjournalistik med skärpedjup, iso, vidvinklar, tele...Vart helt koko av all info som plötsligt skulle lagras på hårddisken. Men kul är det!

Out of the blue har jag också följt slutet av So You Think You Can Dance.

Herre. Min. Gud. Alltså.


Mina favoriter från SYTYCD season 7; Kent & Lauren

h xx


I Rymden Finns Inga Känslor



Blir lika glad varje gång jag ser den här trailern! Biopremiär 3/9. Måste se! Bill Skarsgård är ju så söt att jag dör lite.

H xx

RSS 2.0